Boškarin: Dolgi kolesarski izlet v zaledje Kopra + Malica in Kosilo

Trajanje:
7 h
SKU:
EXPERIENCE-BOŠKA
Velikost skupine:
8
Lokacija:

149,00

Discount:
Odhod:
Šifra: EXPERIENCE-BOŠKA Kategoriji: ,

Special offer

Opis

V ceno je vključeno polnovzmeteno električno kolo, čelada, ščitniki za kolena in komolce, vodič, malica, več hodno kosilo, pijača, organizacija izleta + Darilo!

Trasa: Izola, Gažon, Šmarje, Pomjan, Koštabona, Puče, Krkavče, Nova Vas, Padna, Baredi, Izola

Čas in zahtevnost:  7 ure, 800 višinskih metrov, 45 km

Iz Izole se se vzpnemo preko lepe vasice Gažon v Šmarje in se napotimo proti najvišji točki izleta in celotne slovenske Istre, Pomjan-361m, kjer nas pričaka najboljši razgled na Koper. Po kratkem ogledu slikovite vasice Pomjan, najvišje ležeča vas Šavrinskega gričevja, se avanturiramo po gozdni enoslednici do skritega slapa Supot in nato povzpnemo na, po vodiču, najlepšo istrsko vasico Koštabona, ki leži na flišnem slemenu nad reko Dragonjo. Po arheoloških najdbah naj bi bilo tu že prazgodovinsko gradišče. V rimskih časih je bila tu utrdba Castrum Bonae, ki je ščitila trgovske poti. Ime Koštabona je prvič omenjeno v letu 1186. V naselju je cerkev sv. Kozme in Damjana, grajena iz kamnitih blokov. Koštabona je zgled ohranjene istrske arhitekture. Čas za pavzo, postanek v tipični istrski gostilni zraven zaselka Puče, domač narezek, kruh in vino. Nato med divjo naravo, istrskimi klifi in vonjem Istre, nadaljujemo kolesarski izlet do srednjeveške vasice Krkavče. Vasica je zgrajena na treh živih skalah in se jo omenja že iz leta 1450. Ob lepih razgledih na dolino Dragonje in celo Sečoveljskimi solinami, se po starih poteh peljemo skozi vasico na koncu Šavrinskega gričevja, Nova Vas in nato do slikovite vasice Padna. Strnjena vasica na griču s cerkvico sv. Blaža in z zvonikom iz leta 1885, kjer nas čaka glavna pojedina v hiši tartufa. Po tej čudoviti izkušnji se z polnimi trebuhi spustimo v dolino Padna in se počasi med vinogradi dvignemo nad Izolo, kjer nas očara še zadnji razgled na morje, sledi kratek spust v Izolo.

Tura je za izkušene gorske kolesarje, ki se s tem športom ukvarjajo večkrat na leto, najbolj priporočljivo je, da smo se prej spoznali na naši turi Oljka (celodnevna tura v Izolskem zaledju, tako veste kaj pričakovati). V primeru z fizične nepripravljenostjo, vodič lahko vedno skrajša turo in se posluži asfaltne ceste, posledično je tura manj po naravi, ampak se vseeno imamo fajn.

 • Izlet se začne in konča v Izoli.
 • Malica: Domač narezek, kruh, olivno olje + določena pijača
 • Kosilo: Več hodno kosilo z lokalno sezonsko hrano + določena pijača
 • Pri oddaji naročila vpišite pod opombe željeno težavnost: Lahko, Srednje, Težko. Vodič bo poskusil prilagoditi izlet željam skupine.
 • V primeru slabega vremena se premesti izlet ali pa se vrne kupnino.
 • Kolesa so za višino od 155cm dalje.
 • Otroci od 2 – 5 let in vse do 27 kg, se lahko udeležijo izleta v posebnem otroškem sedežu Mac Ride.

Popusti:

 • Otroci 6 do 18 let imajo 30 % popusta (Že navedena cena za otroke).
 • Za mlajše od 5 let je brezplačno, plača se samo najem sedeža: 10 €.
 • Za skupinske popuste nas kontaktirajte.
 • Vsaka naslednja prijava na turo:  10 % popusta na osnovno ceno. (Za ta popust nas kontaktirajte.)
 • Če se izleta udeležite z lastnim električnim kolesom imate popust v višini 30%. (Priporočljivo je polnovzmeteno e-kolo.)